Szkolenie adresowane do wszystkich osób, które w swojej praktyce zawodowej spotykają się z tematyką żywienia zbiorowego!

 Program kursu: HACCP W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCH

Czas trwania kursu: 10 godz. szkoleniowych

cook-1206263_1280

  1. Zasady GHP jako podstawa zapobiegania zanieczyszczeniom środków spożywczych, zakażeniom i zatruciom pokarmowym.
  2. Wymagania zdrowotne dla osób zatrudnionych w procesie produkcji i w obrocie żywnością.
  3. Zasady prawidłowego mycia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn, urządzeń i sprzętu.
  4. Kontrolowanie obecności szkodników.
  5. Zasady GMP jako sposób prowadzenie wewnętrznej kontroli i jakości zdrowotnej żywności.
  6. Przechowywanie poszczególnych asortymentów środków spożywczych.
  7. Prowadzenie procesów technologicznych.
  8. Podstawowe zasady znakowania żywności.
  9. Księga HACCP – częściowy przykład opracowania, wzory wydruków.
  10. Przykładowy proces technologiczny i CCP.
  11. Norma ISO 22000:2005.

Zapoznaj się z naszymi kursami: